Mentorji

Polona Miklavčič (klavir in orgle)

Polona Miklavčič glasbena šola

Polona Miklavčič je rojena v Ljubljani. S sedmimi leti se je začela učiti klavir v glasbeni šoli Ljubljana Moste-Polje, šest let kasneje pa še orgle. Leta 2009 je zaključila pouk orgel na nižji glasbeni šoli Ljubljana Vič-Rudnik pri prof. Tomažu Sevšku Šramlu. Potem je dve leti obiskovala Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, na oddelku za orgle pri prof. Nini Štalekar. Trenutno pa študira orgle na Univerzi Mozarteum Salzburg pri prof. Hannfriedu Luckeju in klavir kot stranski predmet pri prof. Hiroko Miki. Leta 2009 se je udeležila državnega tekmovanja mladih slovenskih glasbenikov, na katerem je prejela zlato plaketo, 2. nagrado ter posebno nagrado Glasbene mladine ljubljanske. Redno nastopa na koncertih, solističnih in tudi z raznimi komornimi zasedbami in se udeležuje različnih seminarjev. V zadnjih letih uspešno nastopa v zasedbi Duo Kantilena z violinistko Majo Štrekelj. Obiskuje tudi ure solo petja ter poje v  pevskih zborih. Je organistka v župniji Ljubljana Polje, kjer tudi vodi mešani pevski zbor Poljonice in spremlja na orgle in klavir otroški in mladinski pevski zbor. S poučevanjem  je začela v glasbeni šoli Pustotnik in Studio MP, leta 2017 pa je odprla svojo glasbeno šolo, saj je poučevanje glasbe njena največja strast.

Maja Štrekelj (violina)

Maja Štrekelj, rojena 1991, je po več kot 10 letih, glasbeno šolanje violine v Glasbeni šoli Ljubljana Moste – Polje zaključila s solo glasbenim recitalom skladb Paganinija, Mozarta, Bacha in drugih slovečih imen. Vendar pa ta dogodek še zdaleč ni zaznamoval konca njenega glasbenega ustvarjanja; poleg sodelovanja pri številnih orkestrih, npr., Šolski orkester Glasbene šole Ljubljana Moste – Polje, plesni orkester Škofijske klasične gimnazije ter klasični orkester ŠKG, se s svojim igranjem redno udeležuje dogodkov Župnije Ljubljana Polje pa naj gre za igranje na poročnih obredih, dobrodelnih koncertih, pri mašah ter v sodelovanju z župnijskimi zbori. Sedaj želi svoje veselje do glasbenega ustvarjanja z violino deliti z drugimi ter jim pomagati pri učenju tega čudovitega instrumenta. Zaradi dolgoletnih izkušenj na področju dela z otroki in mladimi, je njen pristop prijazen in svež, hkrati pa tudi profesionalen.

Zala Miklavčič (kljunasta in prečna flavta)

Zkantilena precna kljunasta flavta glasbena solaala Miklavčič je rojena leta 1992 v Ljubljani. Z glasbo se je začela ukvarjati pri sedmih letih v Glasbeni šoli Moste Polje, kjer je 4 leta igrala kljunasto flavto, nato pa šolanje nadaljevala še osem let z učenjem prečne flavte. 7 let je bila članica tria flavt, 2 leti je igrala tudi v kvartetu, 6 let pa je bila stalna članica Pihalnega orkestra Glasbene šole Moste Polje. V času svojega šolanja je kot solistka sodelovala z godalnim orkestrom ter v različnih komornih sestavih. Trenutno je študentka muzikologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer je bila tudi članica tamkajšnjega orkestra-Filozofske filharmonije. V času svojega študija priskoči na pomoč različnim orkestrom, inštrumentalnim zasedbam, ali pa zaigra na porokah, krstih… Svojo ljubezen do glasbe si je vedno želela deliti, zato je leta 2012 začela poučevati v Glasbeni šoli Pustotnik in nuditi privatne inštrukcije flavte. S svojimi bogatimi izkušnjami, tako z otroki kot tudi malo starejšimi, z veseljem poučuje v Glasbeni šoli Kantilena.

Uršula Vratuša Globočnik (kitara)

Zaključila je Konzervatorij za glasbo in balet v Ljubljani iz klasične kitare pri prof. Mladenu Buciću. Igrala je v kitarskem duu in v triu (kitara in flavti). V času šolanja je koncertirala, hodila na tekmovanja, igrala kitaro z orkestrom, s pevskim zborom in sodelovala v kitarskem orkestru pri prof. Jerku Novaku. Sedaj predaja naprej ljubezen do “šestih strun”.


Andraž Lovšin (kitara)

Andraž Lovšinin prihaja iz okolice Domžal. Kitaro igra že od malih nog, sprva le občasno nato pa ga je stvar začela vse bolj zanimati in ga popeljala tudi v ustvarjanje v glasbenih skupinah.Od preigravanja pesmi ob večernem ognju, do kitarskih solaž na močnejše ojačevalce, nobena stvar mu ni tuja. Vse to znanje pa je seveda pripravljen deliti in prenesti na svoje učence tekom leta.