Mentorji

Polona Miklavčič (klavir in orgle)

Polona Miklavčič glasbena šola

Polona Miklavčič je rojena v Ljubljani. S sedmimi leti se je začela učiti klavir v glasbeni šoli Ljubljana Moste-Polje, šest let kasneje pa še orgle. Leta 2009 je zaključila pouk orgel na nižji glasbeni šoli Ljubljana Vič-Rudnik pri prof. Tomažu Sevšku Šramlu. Potem je dve leti obiskovala Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, na oddelku za orgle pri prof. Nini Štalekar. Trenutno pa študira orgle na Univerzi Mozarteum Salzburg pri prof. Hannfriedu Luckeju in klavir kot stranski predmet pri prof. Hiroko Miki. Leta 2009 se je udeležila državnega tekmovanja mladih slovenskih glasbenikov, na katerem je prejela zlato plaketo, 2. nagrado ter posebno nagrado Glasbene mladine ljubljanske. Redno nastopa na koncertih, solističnih in tudi z raznimi komornimi zasedbami in se udeležuje različnih seminarjev. V zadnjih letih uspešno nastopa v zasedbi Duo Kantilena z violinistko Majo Štrekelj. Obiskuje tudi ure solo petja ter poje v  pevskih zborih. Je organistka v župniji Ljubljana Polje, kjer tudi vodi mešani pevski zbor Poljonice in spremlja na orgle in klavir otroški in mladinski pevski zbor. S poučevanjem  je začela v glasbeni šoli Pustotnik in Studio MP, leta 2017 pa je odprla svojo glasbeno šolo, saj je poučevanje glasbe njena največja strast.

Laura Bartelj (violina)

Laura Bartelj, rojena leta 1998 v Novem mestu, se je začela učiti violino pri profesorici Valeriji Jenič na Glasbeni šoli Marjana Kozine v Novem mestu.

Po osmih letih je šolanje nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana v razredu profesorice Tatjane Špragar, poleg rednega šolanja, pa se je dodatno izobraževala na seminarjih in poletnih šolah pri priznanih profesorjih.V študijskem letu 2017/18 je študirala na Prayner konservatoriju na Dunaju.

Sodeluje s številni orkestri, med drugim s Simfoničnim orkestrom Cantabile, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Simfoničnim orkestrom KGBL, z Orkestrom slovenske Filharmonije, Orkestrom SNG Opere in baleta v Ljubljani, Godalnim orkestrom slovenskih solistov, graškim godalnim orkestrom Cappela Calliope in drugimi zasedbami.

Redno se udeležuje tekmovanj tako doma kot po svetu in je osvojila več zlatih ter srebrnih priznanj (TEMSIG, Cortemilija, Valssesia, Petar Konjović). Izbrana je bila tudi za projekt Za njimi stojimo s simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, s katerim je igrala na dveh ciklih v Cankarjevem domu (2016), v enaki meri pa se predstavlja kot solistka. Leta 2015 je denimo igrala solo s Simfoničnim orkestrom Cantabile na novoletnem koncertu v Logatcu in leta 2016 v Franciji na glasbenem festivalu Des Anches D’Azur v St. Tropezu.

Laura je ustanoviteljica komorne sestave Classical With Attitude, ki je v letošnjem letu izpeljala svojo prvo turnejo desetih koncertov.

Od leta 2019 je štipendistka Ministrstva za kulturo. Trenutno študira na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu, in sicer v razredu Anke Schittenhelm, veliko strast pa ji predstavljata poučevanje in deljenje svojega znanja mlajšim, nadobudnim glasbenikom.

Zala Miklavčič (kljunasta in prečna flavta)

Zkantilena precna kljunasta flavta glasbena solaala Miklavčič je rojena leta 1992 v Ljubljani. Z glasbo se je začela ukvarjati pri sedmih letih v Glasbeni šoli Moste Polje, kjer je 4 leta igrala kljunasto flavto, nato pa šolanje nadaljevala še osem let z učenjem prečne flavte. 7 let je bila članica tria flavt, 2 leti je igrala tudi v kvartetu, 6 let pa je bila stalna članica Pihalnega orkestra Glasbene šole Moste Polje. V času svojega šolanja je kot solistka sodelovala z godalnim orkestrom ter v različnih komornih sestavih. Trenutno je študentka muzikologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer je bila tudi članica tamkajšnjega orkestra-Filozofske filharmonije. V času svojega študija priskoči na pomoč različnim orkestrom, inštrumentalnim zasedbam, ali pa zaigra na porokah, krstih… Svojo ljubezen do glasbe si je vedno želela deliti, zato je leta 2012 začela poučevati v Glasbeni šoli Pustotnik in nuditi privatne inštrukcije flavte. S svojimi bogatimi izkušnjami, tako z otroki kot tudi malo starejšimi, z veseljem poučuje v Glasbeni šoli Kantilena.

Uršula Vratuša Globočnik (kitara)

Zaključila je Konzervatorij za glasbo in balet v Ljubljani iz klasične kitare pri prof. Mladenu Buciću. Igrala je v kitarskem duu in v triu (kitara in flavti). V času šolanja je koncertirala, hodila na tekmovanja, igrala kitaro z orkestrom, s pevskim zborom in sodelovala v kitarskem orkestru pri prof. Jerku Novaku. Sedaj predaja naprej ljubezen do “šestih strun”.

Andraž Lovšin (kitara)

Andraž Lovšinin prihaja iz okolice Domžal. Kitaro igra že od malih nog, sprva le občasno nato pa ga je stvar začela vse bolj zanimati in ga popeljala tudi v ustvarjanje v glasbenih skupinah.Od preigravanja pesmi ob večernem ognju, do kitarskih solaž na močnejše ojačevalce, nobena stvar mu ni tuja. Vse to znanje pa je seveda pripravljen deliti in prenesti na svoje učence tekom leta.